Adventi mandarinos süti

Adventi mandarinos süti

Hirdetés

Ha adventkor szeretnénk az adventi koszorú mellé valami különlegesen finom sütit is kínálni akkor ezt az egyszerűen elkészíthető sütit ajánlom.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 4 tojás
  2. 4 evőkanál cukor
  3. 6 evőkanál liszt
  4. 2 evőkanál kakaópor
  5. fél tasak sütőpor
A krémekhez:
A tejcsokishoz:
  1. 150 g tejcsoki
  2. 200 ml habtejszín
  3. 2 tasak habfixáló
A fehér krémhez:
  1. 300 g fehércsoki
  2. 400 ml habtejszin
  3. 4 tasak habfixáló
Díszítéshez és töltelékbe:
  1. 10 db mandarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát: a tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, kakaóport és a sütőport,keverjük simára,majd legvégül adjuk hozzá a tojások habbá vert fehérjét.
Egy nagyobb (28 cm-es) tortaformát béleljünk ki sütőpapírra,közepére tegyünk egy kerek hőálló poharat,majd öntsük köré a tésztát és süssük meg 180 C fokra előmelegített sütőben.
Ha nincs ilyen poharunk akkor süssük meg és ezután vágjuk ki a közepét.

Ha kihűlt vágjunk két lappá.
A krémeket egyenként készítsük el.Ehhez tegyük oda melegedni  a tejszínt, tördeljük bele a csokit, hagyjuk hogy teljesen olvadjon el, majd hűtsük ki.
Mikor teljesen kihűltek adjuk hozzá a habfixálót és kezdjük el felverni amíg kemény krémet kapunk.
Ha nem keményedik meg tegyük 5 percre a fagyasztóba,ezután verjük tovább.
A piskóta tetejét tegyük vissza a tortaformába lefordítva majd kenjük meg a fehér krém felével.
A mandarinok felét pucoljuk meg,daraboljuk fel és csorgassuk le a levét, majd szórjuk körbe a krémen.
Erre kenjük rá a csokis krémet.
Majd fedjük be a másik lappal és tegyük be 30 percre hűlni.

Egy tésztás tányérra fordítsuk rá a sütit a formából,majd a tetejét és oldalát kenjük meg a maradék fehér krémmel, majd díszítsük mandarinnal.

A közepébe bármilyen dekorációt tehetünk.

Adventi mandarinos süti

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here