Amerikai krémes (másképp)

Hirdetés

Amerikai krémes sütemény,egyszerű elkészíteni,bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

Tésztához:

 

  1. 6 evőkanál liszt
  2. 6 evőkanál cukor
  3. 2 evőkanál kakaópor
  4. 6 tojás
  5. 1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
  1. 1 tasak vaníliás pudingpor
  2. 4 evőkanál cukor
  3. 5 dl tej
  4. 3 dl tejszín
  5. 1 tasak habfixáló
  6. 2 tasak vaníliás cukor
  7. 1 evőkanál porcukor
A tetejére:
  1. 2 dl habtejszín
Elkészítés:
 
A tojásokat ketté választjuk , a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral,hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a tojás habot óvatosan hogy ne törjön.
Kivajazott tepsibe,180 C fokra előmelegített tepsibe  kb. 40 percig sütjük.(Tűpróba!)
Közben a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük,majd kihűtjük.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vaníliás cukrot,a porcukrot és a tejszínhabot.Jól összedolgozzuk és megkenjük vele a tésztát.
A tetejére szánt habtejszínt is felverjük és rásimítjuk a tetejére.
Hűtőbe tesszük pár órára hogy jól lehűljön ezután szeleteljük.
A tetejét tortadarával is megszórhatjuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here