Anyós szelet
Hirdetés

Anyós szelet 

Az anyós szelet süti arról kapta a nevét hogy akár az anyós vagy más vendég váratlan látogatására nagyon gyorsan elkészíthető,sütés nélküli és tortaként is nagyon finom,ez esetben torta formában kell összerakni.

Hozzávalók:

A krémhez:

  1. 500 ml tej
  2. 2 tojássárgája
  3. 40 g liszt
  4. 60 g cukor
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 1 teáskanál kakaópor
Az össze rakáshoz:
  1. 300 g babapiskóta (ha kisebb a forma amibe rakjuk akkor 200 g is elég)
  2. 150 ml tej
  3. 1 kávéskanál cukor
  4. 50 ml rum (vagy 30 ml rumaroma)
A tetejére:
  1. 200 ml tejszín
  2. 20 g cukor (ha cukrozott a tejszín akkor nem kell cukrot tenni bele)
  3. csokidara vagy kakaópor
Elkészítés:
100 ml tejet,a cukrot,a tojássárgát,lisztet és a vaníliát csomómentesre elkeverjük
A maradék tejet felforraljuk és folyamatos kavargatás közben hozzáadjuk a keveréket és sűrűre főzzük.Langyosra hűtjük.
Az összerakáshoz szükséges tejet felforrósítjuk ,belekeverjük a cukrot és a rumot.

A babapiskóta felét egyenként belemártjuk a rumos tejbe és egy üvegtál vagy tortaforma aljára egymáshoz szorosan lerakjuk.

A fele krémet rásimítjuk majd újabb réteg babapiskóta következik,majd a maradék krémbe bele keverjük a kakaóport és ezt rásimítjuk.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a süti tetejére tesszük.

Tetejét megszórjuk kakaóporral vagy tortadarával,pár órára vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here