Barackos réteges
A barackos réteges egy nagyon egyszerű sütés nélküli nyári finomság,én a névnapomra készítettem,de bármilyen alkalomra megfelelő, a díszítést ehhez igazítjuk.Ha szülinapra készítjük és kerek formájú tortát szeretnénk akkor tortaformába rakjuk össze.Mivel a babapiskótának puhulni kell,legalább 5-6 órával korábban el kell készíteni.
Hozzávalók:
- 3 csomag 200 g-os babapiskóta
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 9 evőkanál cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 tasak habfixáló
- 5-6 kisebb db őszibarack(vagy bármilyen idény gyümölcs,lehet konzerv is)
- a díszítéshez fantáziánk szerint és alkalomhoz illő díszcukor,tortadara,marcipánfigura stb
Elkészítés:
A tejben és cukorban megfőzzük a vaníliás pudingot.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.Ha nem cukrozott akkor tegyünk bele 2-3 evőkanál cukrot.
A barackokat meghámozzuk és felét apró darabokra vágjuk,másik felét vékony szeletekre.
Egy formában lerakjuk az első réteg babapiskótát.Erre még forrón ráöntjük a puding felét, egy újabb réteg piskóta után ráöntjük a maradék pudingot is.
Kicsit hűlni hagyjuk,ezután a tejszínhab felét rákenjük.
Erre tegyük rá egyenletesen a darabolt barackot.
Egy harmadik réteg babapiskótával fedjük le és kenjük meg tetejét a maradék tejszínhabbal amit szépen elsimítunk.
Ezután ráhelyezzük a szeletelt barackokat és tetszés szerint és alkalomnak megfelelően díszítjük.
Hűtőben tartjuk tálalásig.
Barackos-réteges