Barackos réteges

Barackos réteges

Hirdetés

A barackos réteges egy nagyon egyszerű sütés nélküli nyári finomság,én a névnapomra készítettem,de bármilyen alkalomra megfelelő, a díszítést ehhez igazítjuk.Ha szülinapra készítjük és kerek formájú tortát szeretnénk akkor tortaformába rakjuk össze.Mivel a babapiskótának puhulni kell,legalább 5-6 órával korábban el kell készíteni.

Hozzávalók:

  1. 3 csomag 200 g-os babapiskóta
  2. 3 csomag vanília ízű pudingpor
  3. 9 dl tej
  4. 9 evőkanál cukor
  5. 4 dl habtejszín
  6. 2 tasak habfixáló
  7. 5-6 kisebb db őszibarack(vagy bármilyen idény gyümölcs,lehet konzerv is)
  8. a díszítéshez fantáziánk szerint és alkalomhoz illő díszcukor,tortadara,marcipánfigura stb

Elkészítés:

A tejben és cukorban megfőzzük a vaníliás pudingot.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.Ha nem cukrozott akkor tegyünk bele 2-3 evőkanál cukrot.

A barackokat meghámozzuk és felét apró darabokra vágjuk,másik felét vékony szeletekre.

Egy formában lerakjuk az első réteg babapiskótát.Erre még forrón ráöntjük a puding felét, egy újabb réteg piskóta után ráöntjük a maradék pudingot is.

Kicsit hűlni hagyjuk,ezután a tejszínhab felét rákenjük.

Erre tegyük rá egyenletesen a darabolt barackot.

Egy harmadik réteg babapiskótával fedjük le és kenjük meg tetejét a maradék tejszínhabbal amit szépen elsimítunk.

Ezután ráhelyezzük a szeletelt barackokat és tetszés szerint és alkalomnak megfelelően díszítjük.

Hűtőben tartjuk tálalásig.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here