Diós tekercs

Diós tekercs

Hirdetés

A diós tekercs nem csak ünnepek alkalmával finom csemege,bármikor elkészíthetjük

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 2 bögre liszt
  2. 10 dkg vaj
  3. 1 tojás
  4. fél bögre cukor
  5. 3 evőkanál tejföl
  6. fél teáskanál szódabikarbóna
  7. 1 csipet só
A töltelékhez:
  1. 1 bögre darált dió
  2. fél bögre cukor
  3. 2 evőkanál méz
  4. fél kiskanál őrölt fahéj
Tetejére:
  1. tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ( ha túl lágy a tészta tegyünk még hozzá lisztet, ha kemény akkor meg kevés tejfölt), majd lisztezett nyújtólapon, tepsi nagyságúra nyújtjuk,úgy hogy az egyik széle kicsit vastagabb maradjon.

A vékonyabbik szélétől kezdve a tészta 3/4 ed részét megkenjük a mézzel, megszórjuk a cukorban elkevert fahéjjal, majd végül rászórjuk a darált dió háromnegyedét.

A vastagabbik részt megkenjük a kenéshez való tojással, majd a vékonyabbik felétől fogva feltekerjük, tetejét a tojással megkenjük, majd 180 C fokon 25 percig sütjük.
Ha kisült még melegen beleforgatjuk a megmaradt dióreszelékbe.

Ha kihűlt, szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here