Diós,mákos,kakaós,bejgli

Diós, mákos és kakaós bejgli

Hirdetés

Ezt a diós,mákos,kakaós bejglit évek óta megsütöm Karácsonyra,mindig finom lett a bejgli.A 6 rudat azzal a töltelékkel töltjük meg amelyiket jobban szeretjük,ha pld-ul a mákosat nem szeretjük akkor csináljunk több diósat vagy kakaósat.A töltelékek 2-2 rúdnak megfelelő mennyiségek.

Hozzávalók: (6 rúdhoz)

A tésztához:
  1. 1,2 kg liszt
  2. 25 dkg zsír
  3. 4 dl tejföl
  4. 4 tojás
  5. 6 evőkanál cukor
  6. 2 kávéskanál só
  7. 10 dkg élesztő
A dió töltelékhez:(2 rúdhoz)
  1. 40 dkg darált dió
  2. 20 dkg cukor
  3. 1,5 dl víz
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 1 citrom reszelt héja
A máktöltelékhez : ( 2 rúdhoz )
  1. 40 dkg darált mák
  2. 10 dkg cukor
  3. 1,5 dl víz
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 1 citrom reszelt héja
A kakaós töltelékhez : ( 2 rúdhoz )
  1. 20 dkg margarin
  2. 12 evőkanál kakaópor
  3. 12 evőkanál cukor
A kenéshez :
  1. 1 tojás

Elkészítés:

 
Először elkészítjük a töltelékeket hogy legyen idejük kihűlni.
A diótöltelékhez felforraljuk a vizet a cukorral, hozzáadjuk a darát diót és a többi hozzávalót jól elkeverjük majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A máktöltelékhez felforraljuk a cukrot a vízben majd hozzáadjuk a darált diót és a többi hozzávalót, jól elkeverjük majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A kakaós töltelékhez megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, majd jól összemelegítjük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A tésztához való lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
6 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk.

A lapokat megkenjük a töltelékekkel úgy hogy a szélein 2 cm szabadon maradjon.

 

A két oldalán kissé felhajtjuk majd feltekerjük.

Ha megtöltöttük mind a 6 lapot kibélelt tepsibe rakjuk és a kenésre szánt tojás sárgájával átkenjük a rudakat.

Fél órára hideg helyre rakjuk. majd megkenjük a tojás fehérjével és újra pihentetjük fél órát hűvös helyen.
Ezután előmelegítjük a sütőt 180 C fokra és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Várjuk meg amíg teljesen kihűlnek, csak akkor szeleteljük. Frissen tartó fóliába csomagolva sokáig friss marad.

Diós,mákos,kakaós,bejgli

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here