Éden szelet (15 szelethez)

Az éden szelet a kókuszos és a tiramisu íz kedvelői kedvence lehet.Sütés nélkül készül, így a forró nyári napokon is jó választás.

Hozzávalók:

  1. 3 csomag 200 g-os babapiskóta
  2. 25 dkg margarin
  3. 25 dkg porcukor
  4. vanília aroma, esetleg narancs aroma (nem feltétlenül szükséges de különleges aromát add a sütinek)
  5. 25 dkg kókuszreszelék
  6. kb 1 dl tej
  7. 1 dl főzött hosszú kávé
  8. 200 ml habtejszín
  9. 15 db kókuszgolyó (raffaello vagy hasonló)
Elkészítés:
 
Megfőzzük a kávét adunk hozzá kevés vanília aromát.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszelék 2/3 át,majd annyi tejjel hígítjuk hogy kenhető krémet kapjunk ( ne legyen túl híg), hozzáadjuk a maradék vanília aromát és jól kikavarjuk.

Előveszünk egy magas falú tepsit vagy jénai tálat (30*20 cm)
Az aljára szépen sorban rakunk egy réteg babapiskótát.

Meglocsoljuk a kávé 1/3 ad részével,majd rákenjük a krém felét.

Egy újabb réteg babapiskóta amit kávéval locsolunk és a krém maradéka majd a harmadik réteg piskótával zárjuk.

A felső réteg piskótát is meglocsoljuk a maradék kávéval.
A habtejszínt kemény habbá verjük , ha kell édesítsük.
Rákenjük a süti tetejére majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, ezután a kókuszgolyókkal díszítjük és hűtőben tartjuk másnapig ( de legalább amíg a piskóta megpuhul és könnyen szeletelhető).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here