Habos túrós

Habos túrós

Hirdetés

A habos túrós süti egy könnyű habos sütemény,könnyen elkészíthető,érthető leírással,képekkel.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 6 tojássárgája
  2. 6 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 6 evőkanál olaj
  5. 6 evőkanél tej
  6. 1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
  1. 50 dkg tehéntúró
  2. 2 tojás
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 2 evőkanál búzadara
  5. 1 citrom reszelt héja
  6. 10 dkg mazsola
  7. 15 dkg cukor
A habhoz:
  1. 6 tojás fehérje
  2. 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi tésztához valót, jól elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 15 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és jó krémesre keverjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a túrós tölteléket, majd újra vissza tesszük sülni 15 percre.
Közben a tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
Kivesszük a süteményt a sütőből, rásimítjuk a habot, majd ismét visszatesszük a sütőbe amíg a hab megszilárdul és aranysárga lesz
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vizezett késsel szeleteljük.
Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here