Képviselőfánk

Képviselőfánk

Hirdetés

A képviselőfánk egy falatnyi krémes,habos,édes sütemény,gyerekzsúrokra,családi eseményekre vagy akár a kávénk mellé kiválóan alkalmas.

 
Hozzávalók: (32 darabhoz)
 
A tésztához:
  1. 20 dkg liszt
  2. 20 dkg margarin
  3. 6 tojás
  4. 2 dl víz
  5. csipet só
A krémhez:
  1. 3 csomag vaníliás pudingpor
  2. 9 dl tej
  3. 9 evőkanál cukor
  4. 600 ml tejszín
  5. 4 tasak habfixáló
A csorgatáshoz:
Csoki öntet vagy otthon elkészített:
  1. 1 dl víz
  2. 2 evőkanál cukor
  3. 3 kávéskanál kakaópor
Elkészítés:
 
A vizet a margarinnal összefőzzük, majd hozzáadjuk a sót és kanalanként a lisztet.
Jó sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és egyenként jól beledolgozzuk a tojásokat, egynemű masszává kavarjuk.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és egy kávéskanállal kis halmokat rakunk a tésztából úgy hogy maradjon hely a növekedésre.

 15 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőt 150 C fokra és tovább sütjük 10 percig, amíg szépen megpirul.

Közben elkészítjük a krémet.
A cukrot belekeverjük a tejbe és megfőzzük benne a pudingporokat.
Ha kész hűlni tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük.(Ha nem cukrozott tejszínt vettünk akkor ízlés szerint édesítsük).
A tejszín felébe belekeverjük a teljesen kihűlt vanília pudingot és krémesre keverjük.

A fánkocskáknak egy éles késsel levágjuk a tetejét és a belső hártyát kiszedjük.
Az így kapott űrt megtöltjük a vaníliakrémmel.
A maradék tejszínt habzsákba töltjük és kis halmokat rakunk a vaníliakrémre.

Ezután visszarakjuk a levágott kalapot és csoki öntettel meglocsoljuk.

A házilag készült csoki öntethez keverjük össze a hozzávalókat és sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután rácsorgatjuk a fánkok tetejére.
Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here