Kijevi krémes

Kijevi krémes

A kijevi krémes egy több lapból álló,diós,krémes,sütemény,kevés gyakorlatot igénylő finomság.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 40 dkg liszt
  2. 15 dkg cukor
  3. 2-3 evőkanál tejföl
  4. 20 dkg margarin
  5. 4 tojássárgája
  6. 1 sütőpor
A habhoz:
 
  1. 4 tojásfehérje
  2. 15 dkg cukor
  3. 25 dkg darált dió
A krémhez:
 
  1. 2 csomag vaníliás pudingpor
  2. 1/2 liter tej
  3. 25 dkg margarin
  4. 25 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk,majd a tésztát 3 részre osztjuk .
A habhoz való tojásfehérjét felverjük a cukorral majd óvatosan hozzáadjuk a darált diót.
3 egyforma lapot nyújtunk ,mindegyiket megkenjük a dós habbal és egyenként kisütjük, 180 C fokon.

Közben, amíg a tészták sülnek, elkészítjük a krémet:  a tejben megfőzzük a pudingot, aztán hűlni hagyjuk.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük majd a kihűlt a pudinghoz adjuk.
A lapok közé elosztjuk a krémet,majd legalább fél napig hagyjuk állni.
Tetejét porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here