Omlós almás

Omlós almás süti

Hirdetés

Az omlós almás süti egy nagyon egyszerű finomság, bármilyen alkalomra elkészíthető,kezdő háziasszonyoknak is.

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzadara

a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj

a tetejére:
1 tojás
porcukor

A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a zsírral.

Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk.

A tésztát hűtőben pihentetjük amíg elkészül a töltelék.

Ehhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük.

Nagy lábasban a cukorral megpároljuk,végül ízesítjük a fahéjjal és kihűtjük.

Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztát kétfelé osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk.

Kibéleljük vele a tepsit.

Megszórjuk búzadarával.

Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik méretre nyújtott lappal.


Tetejét villával megszurkáljuk, majd lekenjük az enyhén felvert tojással és 180 C fokon,előmelegített sütőben szép barnássárgára sütjük.
Kihűlés után kockákra szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here