Raffaello szelet

Raffaello szelet

Hirdetés

A raffaello szelet a kókuszos ízek kedvelőinek igazi csemege,édes,finom,egyszerűen elkészül és bármilyen alkalomra megfelelő. Torta változata is kiváló.

Hozzávalók:
A tésztához:
  1. 6 tojás fehérje
  2. 25 dkg cukor
  3. 10 dkg liszt
  4. 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
  1. 6 tojás sárgája
  2. 8 dl tej
  3. 20 dkg cukor
  4. 2 tasak vaníliás pudingpor
  5. 25 dkg vaj
A tetejére:
  1. 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőben 160 C fokon kb. 20 percig sütjük.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.

A margarint a maradék cukorral habosra keverjük.
A teljesen kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
Tetejét kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.

Pár órát pihentessük,majd tetszés szerint szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here