Túrós béles

Túrós béles

Hirdetés

A túrós béles egy klasszikus,édes,finom sütemény,akár hétköznapra akár ünnepnapra készítjük el,nem lehet elrontani,ezért kezdőknek is ajánlom.

Hozzávalók:

A tésztához:
  1. 50 dkg liszt
  2. 25 dkg margarin
  3. 10 dkg cukor
  4. 2 tojássárgája
  5. 2 evőkanál tejföl
  6. fél tasak sütőpor
  7. csipet só
A töltelékhez:
  1. 1 kg tehéntúró
  2. 20 dkg cukor
  3. 3 tojás
  4. 5 dkg vaj
  5. 1/2 citromhéj
  6. 1 tasak vaníliás cukor
  7. 1-2 kanál búzadara
A tetejére:
  1. porcukor
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. Két részre osztjuk.

Tepsiméretűre kinyújtjuk az egyiket, kibéleljük vele a kikent tepsit.
A túrótöltelékhez jól összekeverjük a hozzávalókat, a tojásoknak csak a sárgáját adjuk a töltelékhez.
A három fehérjéből meg a kettőből ami a tésztától maradt kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a túrókrémhez.

A kész tölteléket rásimítjuk a kinyújtott lapra.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
Közben kinyújtjuk a másik lapot és ráborítjuk a töltelékre. Széleit kissé megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk.

Ha felmelegedett a sütő, pirosra sütjük kb 20 perc.
Hagyjuk kihűlni majd megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here