Zserbó

Hirdetés

A zserbó szelet 4 lapból,dió és lekvár töltelékkel készült klasszikus finomság, egyszerű leírással,képekkel.

Hozzávalók:
A tésztához:
  1. 1/2 kg liszt
  2. 20 dkg margarin
  3. 2 tojás
  4. 250 g tejföl
  5. 10 dkg porcukor
  6. 2,5 dkg friss élesztő
  7. egy csipet só
  8. citromhéj
A töltelékhez:
  1. 40 dkg darált dió
  2. 20 dkg porcukor
  3. 50 dkg baracklekvár
A tetejére:
  1. 100 g tej vagy étcsoki
  2. 1 evőkanál tejszín
  3. egy diónyi vaj
Elkészítés:
 
A tésztához való összetevőket jól összekeverjük, majd robotgéppel jól kidolgozzuk.
Hagyjuk állni 40 percet hogy megkeljen.
A darált diót összekeverjük a porcukorral.

Ha letelt a 40 perc a tésztát 4 részre osztjuk.

Mindegyikből egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral majd belerakjuk az egyik kinyújtott lapot, megkenjük jó bőven baracklekvárral, megszórjuk a diótöltelék egyharmadával, rá helyezzük a következő lapot és folytatjuk a rétegezést, legfelülre a 4. lap kerüljön.

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra és 30 perc alatt készre sütjük.

A mázhoz felolvasztjuk a csokit (mikróban is lehet), hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Megvárjuk amíg megszilárdul majd szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here