Egyszerű krémes

Egyszerű krémes

Hirdetés

Ezt az egyszerű krémest bárki elkészítheti, annyira könnyű. Kiváló választás bármilyen ünnepre,összejövetelre vagy a délutáni kávé mellé.

Hozzávalók:

  1. 2 csomag (500 g os) gyorsfagyasztott leveles tészta
A krémhez:
  1. 6 dl tej
  2. 2 csomag vaníliás pudingpor
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 400 ml habtejszín(ha cukrozatlan akkor 3-4 evőkanál cukor)
  5. 3 tasak habfixáló
A tetejére:
  1. porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztjuk annyira hogy nyújtható legyen.
Az egyiket kinyújtjuk tepsi nagyságúra, majd 200 C fokon kisütjük.

A másik lapot addig szintén kinyújtjuk majd szeletekre vágjuk és úgy sütjük ki.

Ha kisültek tetszés szerint kisebbre is vághatjuk.

A krémhez megfőzzük a két pudingot a tejben,hozzáadjuk a cukrot, majd teljesen kihűtjük.
Addig a tejszínt felverjük a habfixálóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral.

Ha kihűlt a puding összekeverjük a tejszínnel jó krémesre.

Ezt a krémet rákenjük az egész kisült lapra miután teljesen kihűlt, majd a tetejére rakjuk a darabokra vágott tésztákat.
A darabok mentén felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here