Eperkrémes tekercs

Eperkrémes piskótatekercs

Hirdetés

Az eperkrémes piskótatekercs,finom,aromás,gyümölcsös,habos és könnyű sütemény,gyerekek kedvence,érthető leírással és sok képpel.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 4 tojás
  2. 150 g cukor
  3. 40 g étolaj
  4. 130 g liszt
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
  1. 300 g eper
  2. 1 citrom leve
  3. 2 evőkanál cukor
  4. 250 ml habtejszín (ha cukrozatlan akkor adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot)
A tetejére:
  1. porcukor
  2. pár szem eper
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk az olajat,lisztet,vaníliás cukrot meg a sütőport és jól elkeverjük.

Sütőpapirral bélelt tepsiben 15 -20 perc alatt kisütjük.
Közben elkészítjük az eperkrémet.
Az epreket megmossuk,megtisztítjuk.

Apró darabokra vágjuk, egy citromlevével meglocsoljuk,majd két evőkanál cukorral felforraljuk és 3 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Ha kisült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt,majd a tepsivel lefedve hűlni hagyjuk.
Ezután egy tiszta sütőpapírra rakjuk és az eperszósz levével meglocsoljuk.

Rásimítjuk a tejszínhabot, majd ráhalmozzuk az a teljesen kihűlt eper szószt.

A sütőpapír segítségével feltekerjük,két végét besodorjuk, majd hideg helyre rakjuk 1-2 órát.

Ezután kitekerjük,tálcára rakjuk,tetejét megszórjuk porcukorral és eper darabokkal díszítjük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here