Eperpudingos málnás tekercs

Eperpudingos málnás tekercs

Hirdetés

Az eperpudingos málnás tekercs,egy nagyon finom,könnyű,nyári,gyümölcsös sütemény,érthető leírással,képekkel.


Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 6 tojás
  2. 12 dkg cukor
  3. 12 dkg liszt
  4. 1/2 tasak sütőpor
A krémhez:
  1. 2 tasak eperízű pudingpor
  2. 8 dl tej
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 4 dl tejszín
  5. pár szem málna
Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, majd végül óvatosan a tojáshabot is hozzá keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingokat a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük,ha cukrozatlan akkor ízlés szerint édesítjük.
Ha a puding teljesen kihűlt hozzáadjuk a tejszínt,és jól kikeverjük,ha van pár szem málnánk ami töröttebb bele keverhetjük.

A kisült tésztát szilikonra ( vagy sütőpapírra) kifordítjuk és még melegen feltekerjük majd hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük a krém 2/3 – ával.

Visszatekerjük, nem baj ha a teteje megrepedt,úgyis krémmel betöltjük.

Ezután megkenjük a tetejét a maradék krémmel, díszíthetjük tetszés szerint.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here