Epres torta szelet

Epres torta

Hirdetés

Az epres torta kisebbik fiam ballagására készült. A torták formája lehet kerek,szögletes,szív alakú vagy bármi más,attól függően milyen alkalomra készítjük el.

Hozzávalók:(20*20 cm-es formához)

A tésztához:

  1. -6 tojás
  2. -12 dkg liszt
  3. -12 dkg cukor
  4. -1 sütőpor

A krémhez:

  1. -2 csomag epres pudingpor
  2. 8 dl tej
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 200 ml habtejszín
  5. 2 tasak habfixáló
  6. 1 csomag zselatin
  7. 15 dkg eper

A tetejére:

  1. 500 g fehér színű marcipán massza
  2. Eper
  3. 150 ml habtejszín
  4. 1 kávéskanál piros ételfesték

Elkészítés:

A tésztához valókból piskótát készítünk,160 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült,teljesen kihűtjük majd kettévágjuk

A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben és a cukorral

Megvárjuk még teljesen kihűl ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt a habfixálóval

A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük,majd ha kihűlt hozzáadjuk a krémhez,beletesszűk az apróra vágott eper darabokat és hagyjuk megdermedni.

Ezután megtöltjük a lapokat a krémmel.

A marcipánt porcukrozott nyújtólapon kinyújtjuk a tészta formájára és méretére , majd bevonjuk vele a sütit.

A habtejszínt kemény habbá verjük majd megfestjük a piros festékkel.

Ezzel körbe díszítjük a süteményt, majd a félbevágott epreket tetszés szerint a tetejére rakjuk.

Epres torta szelet

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here