Epres torta

Epres torta

Ez az epres finomság sütés nélkül,gyorsan elkészíthető,gyerekek kedvence,én gyerek napra készítettem el.

Nem fontos kerek formába összerakni,lehet szögletes vagy tetszés szerinti.

Hozzávalók:

  1. 1 csomag babapiskóta
  2. 0,5 kg tehéntúró
  3. 20 dkg cukor
  4. 500 ml habtejszín
  5. 0,5 kg friss eper
  6. 4 tasak habfixáló
  7. 1 tasak vaníliás cukor
  8. 1 tasak zselatin
Elkészítés:
A zselatint 2 dl vízzel(vagy a tasakon lévő leírás szerint) jól elkeverjük majd felhevítjük, ezután félre rakjuk hűlni.
A tejszínt 6 evőkanál cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Az epret jól megmossuk, a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét egyformára szeleteljük.
A túrót 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszín felét és a darabolt epreket,legvégül pedig a kihűlt zselatint.

epres torta

Az egészet jól elkeverjük .
Folpackkal kibélelünk egy formát,mindegy hogy kerek,szögletes vagy hosszúkás, majd beletöltjük a krémet.

A tetejét kirakjuk babapiskótával, szorosan egymás mellé,kissé belenyomkodva a piskótákat a krémbe, majd betakarjuk a folpack szélével és pár órára hűtőbe rakjuk (amíg jól megdermed).

Ezután leszedjük a folpackot a süti tetejéről, lefedjük egy sütis tányérral vagy egy a süti formájának megfelelő tálcával, átfordítjuk a sütit, majd lehúzzuk róla a fóliát.

Körbe vonjuk a maradék tejszínhabbal, majd a szeletekre vágott eperrel díszítjük.

Epres torta

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here