Erdei gyümölcsös fantázia torta

Hirdetés

Ez az erdei gyümölcsös torta az én fantáziám szüleménye amelyet nagyobbik fiam szülinapjára készítettem el.Mivel nagyon szereti a gumicukrot ez az emeletes torta erdei gyümölcs formájú gumicukorral van díszítve,de ugyan olyan jól elkészíthető friss illetve fagyasztott erdei gyümölcsökkel.

Hozzávalók(egy 20 cm es és egy 16 cm es tortaformához)

A tésztákhoz:

  1. 9 tojás
  2. 18 evőkanál cukor
  3. 16 evőkanál liszt
  4. 1,5 csomag sütőpor
  5. Pár csepp piros ételszínezék
  6. 2 evőkanál kakaópor

A krémekhez:

  1. 6 dl cukor nélküli habtejszín
  2. 9 evőkanál cukor
  3. 2 evőkanál kakaópor
  4. 1 vaníliás pudingpor
  5. 4 dl tej
  6. 2 kisebb körte(vagy bármilyen gyümölcs ami nem túl leveses)

A tetejére:

  1. 100 g ét tortabevonó
  2. Gyümölcs formájú gumicukor
  3. 1 kisebb körte(vagy bármilyen gyümölcs)
  4. csokigolyó

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 3 tortát sütünk.

Az elsőhöz 3 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk fél tasak sütőport 6 evőkanál lisztet, pár csepp piros ételszínezéket, ezzel jól elkeverjük majd végül a tojások felvert habját.

160 C fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában(20 cm-es ben), kisütjük.

Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.

Közben a másik, kisebb tortaformába elkészítjük a következő piskótát 3 tojásból, ugyanúgy mint az elsőt csak nem teszünk hozzá ételszínezéket

Amíg ez kisül elkészítjük a nagyobb tortaformában a harmadik piskótát,ugyanúgy mint az előző kettőt csak 2 kanál liszt helyett 2 evőkanál kakaóporral és szintén ételszínezék nélkül.

Amíg a tortalapok hűlnek elkészítjük a krémeket.

3 dl habtejszínt kemény habbá verünk és adunk hozzá 2 evőkanál kakaóport és 3 evőkanál cukrot.

A piros piskótát ha kihűlt ketté vágjuk,az alsó lapra kenjük a krém felét,közé tesszük a csokis tortalapot,erre kenjük a csokis krém másik felét és fedjük az egészet a másik piros tortalappal.

Tetejét tortabevonóval bevonjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a másik torta.

A tejben 3 evőkanál cukorral megfőzzük a vaníliás pudingport.

Ha kihűlt belekeverjük a cukorral kemény habbá vert maradék habtejszínt.

A körtéket meghámozzuk,kimagozzuk és pici darabokra vágjuk majd hozzáadjuk a krémhez.

Ha a kisebbik piskóta torta kihűlt,  ketté vágjuk, az alsó felét ráhelyezzük a nagyobbik torta csoki bevonatos tetejére, rákenjük a vaníliás körtés krém háromnegyedét és befedjük a másik lappal.

A tetejét és oldalát bekenjük a maradék krémmel, majd díszítjük tetszés szerint a gyümölcs gumicukorral,körtével,csoki golyókkal.

 

Erdei gyümölcsös fantázia torta

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here