Feketeerdő torta marcipán bevonattal

Hirdetés

Ezt a feketeerdő tortát már sokszor elkészítettem mert az egész család nagyon szereti.A marcipán bevonat el is hagyható,ez esetben tejszínhabbal,csoki reszelékkel és meggyel díszítjük.

Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:

A tésztához:

  1. 8 tojás
  2. 8 evőkanál cukor
  3. 6 evőkanál liszt
  4. 2 evőkanál kakaópor
  5. 1 sütőpor
  6. 1 csipet só
A krémhez:
  1. 5 dl tejszín
  2. 20 dkg porcukor
  3. 1 csomag vaníliás pudingpor
  4. 1 üveg meggybefőtt
A díszítéshez:
  1. csokireszelék
  2. 150 g meggyszínű  marcipánrúd
Elkészítés:
 
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,a kakaóport, a sót és végül a tojáshabot óvatosan hozzákeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.

A meggyről leszűrjük a levet, abban megfőzzük a vaníliás pudingport.

Ha megfőtt a puding, rákenjük az egyik tortalapra majd szépen rárakjuk a meggyeket pár szem kivételével ami kell a díszítéshez (12 szem).

Befedjük a második tortalappal.
A tejszínt felverjük a porcukorral.Ezt rásimítjuk a második tortalapra de hagyjunk keveset a torta oldalára is és a díszítéshez.

Erre rátesszük a harmadik tortalapot és bekenjük a torta oldalát tejszinnel majd megszórjuk csokireszelékkel,

A marcipán rudat átgyúrjuk és kerek formára a torta nagyságára kinyújtjuk, majd rátesszük a tetejére.

A torta tetejét tejszínnel és meggyel díszítjük

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here