Ferrero Recher Torta recept

Ferrero torta recept

Hirdetés

A torta receptek közül egy igazán különlegeset mutatok most meg neked. Többször készítettem már el a családtagjaim születésnapjára és még sosem okozott csalódást.

Hozzávalók:

  1. 5 tojás
  2. 5 evőkanál cukor
  3. 5 evőkanál finom liszt
  4. 2 evőkanál rétes liszt
  5. 2 evőkanál kakaó
  6. 1 sütőpor
  7. 80 dkg tört sótlan mogyoró

A krémhez:

  1. 300 g étcsoki+2 dl habtejszin
  2. 150 g nutella
  3. 4 dl habtejszin
  4. ostya (3 db fagyi tölcsér:
  5. 1 tasak zselatin

A tetejére:

  1. 100 g durvára tört sótlan mogyoró
  2. ferrero rocher golyó

 

Elkészítés:

Előbb verjük fel a tojásfehérjét a cukorral, majd folytonos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, a két féle lisztet, a kakaó port, a sütőport és végül a mogyorót.
Ha nem kapunk készen tört mogyorót( süti kellékesnél lehet kapni) akkor könnyen megőrölhetjük mi is otthon.

Tört mogyoró tortához

180C fokra előmelegített sütőben, kibélelt tortaformában, fél órát sütjük.
Ha kisült kiborítjuk a torta formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Érdemes előző este megsütni.
Ha kihűlt, 3 lappá vágjuk.Tortalapok felvágva

A csokit törjük kockákra majd olvasszuk meg mikróban.

csokidarabokA habtejszínt (2 dl) tegyük oda főni és adjuk hozzá a felolvasztott csokit.keverjük simára, majd adjuk hozzá a nutellát és tegyük hűvös helyre hűlni.
Ha kihűlt kezdjük el felverni egy robotgéppel közben adjuk hozzá a többi tejszínt, és addig keverjük amíg kemény lesz.
A zselatint főzzük meg a leírás szerint, majd ha kissé kihűlt,de még nem kocsonyás, adjuk hozzá a krémhez és jól kavarjuk össze,majd tegyük a hűtőbe dermedni.

csokikrém tortáhozA felső torta lapot fordítsuk tetejével lefelé bele a kapcsos tortaformába, majd kenjük meg a krém 2/3 ával, szórjuk meg kis darabokra tört  ostyával, majd helyezzük rá a középső tortalapot majd ismét 2/3 ad krém és ostya darabok és a végén az utolsó tortalappal fedjük be,majd pár órára hűtőbe tesszük.

A torta tányért elő készítjük, ha van torta csipkét is tehetünk rá, majd kivesszük a tortát a hűtőből és ráfordítjuk a tányérra.
A tetejét és oldalát bevonjuk krémmel, még hagyjunk keveset a díszítésre is.

Bevonat elkészítéseDíszítsük krémrózsákkal körbe, majd szórjuk meg a tetejét és az oldalát tört mogyoróval.

díszítés mogyoróvalA leszóródott mogyoró törmeléket legkönnyebben egy szilikon ecsettel tudjuk letakarítani.

tisztításVégül díszítsük a ferrero golyókkal tetszés szerint.

 

 

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here