Fonott kakaós kalács

Hirdetés

A fonott kakaós kalács elkészítése nem annyira bonyolult mint amilyennek látszik.A részletes leírással és a sok képpel segítek abban hogy azok a háziasszonyok is el tudják készíteni akik először próbálkoznak fonott kalács készítéssel.

A hozzávalókhoz használt mérce:egy csésze,kb 1 dl .

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 1 csésze tej
  2. 2,5 teáskanál élesztő
  3. 1 egész tojás
  4. 2 tojássárgája
  5. 1/4 csésze cukor
  6. 1 tasak vaníliás cukor
  7. 1/4 csésze méz
  8. 4 csésze liszt
  9. 1/2 csésze vaj vagy margarin

A kakaós töltelékhez:

  1. 20 dkg étcsokoládé
  2. 3/4 csésze vaj
  3. 1 csésze cukor
  4. 1/4 csésze kakaópor
  5. 1 teáskanál fahéj
  6. 2 teáskanál darált kávé

A tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral.

Az egész tojásokat és a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral,hozzáadjuk a mézet,vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt,jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a puha margarint vagy vajat.Jól összegyúrjuk majd fél órát pihentetjük.

Fél óra után újra átgyúrjuk és két egyforma darabra osztjuk majd egyenként letakarjuk fóliával és 2 órán át langyos helyen tovább kelesztjük.

Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez valókat összekeverjük majd mikróban 2 percig átmelegítjük,jól kikavarjuk amíg egyenletes kakaós tölteléket kapunk.

  

 

Ha megkeltek a tészták egyenként tégla alakúra kinyújtjuk és mindkettőt megkenjük a csoki krém felével.

A tésztákat feltekerjük,majd a tekercseket hosszában kettévágjuk.

Ezután a négy szálat sütőpapírra helyezzük és  keresztezzük a közepén,majd elkezdjük őket fonni,mint a képen amíg egy kerek fonott kalácsot kapunk.

Ezután még félórát pihentetjük letakarva, majd megkenjük egy egész tojással és 190 C fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt kisütjük

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here