Gluténmentes,laktózmentes áfonyás,almás vaníliakrémes torta

Hirdetés

Ez az áfonyás,almás vaníliakrémes torta gluténmentes és laktózmentes változata,egy különlegesen jó ízharmóniával rendelkező finomság amit anyukám szülinapjára találtam ki.

Hozzávalók:(20 cm -es tortaformához)

Ennél nagyobb vagy kisebb tortaformát is használhatunk,ettől függően lesz magasabb vagy laposabb a tortánk.

A tortalaphoz:

  1. 6 tojás
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál rizsliszt
  4. 1 evőkanál olaj
  5. fél tasak sütőpor

A krémhez:

  1. 2 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor
  2. 8 dl laktózmentes tej
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 0,4 l laktózmentes tejszín
  5. 1 nagy alma
  6. 1 kanál vanília aroma

A tetejére:

  1. 0,3 dl laktózmentes tejszín
  2. 0,2 kg áfonya
  3. cukor virág vagy tetszés szerinti dekorcukor,gyöngy stb
  4. 1 nagy alma

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd óvatosan hozzáadjuk a tojások habját.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral,belesimítjuk a masszát és tűpróbáig sütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben,hozzáadjuk a cukrot majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Felverjük a tejszínt majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.Hozzáadjuk a vaníliakrémhez,majd belekeverjük a vanília aromát is.

A kihűlt tortalapot 3 egyforma lapra vágunk.Megtöltjük a lapokat a vaníliakrémmel,majd a torta oldalát is bevonjuk a krémmel.

A tetejére való tejszínt is felverjük,egy vékony réteggel bevonjuk a torta tetejét,majd habrózsákkal,dekorcukorral és áfonyával díszítjük.

Az almát meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk és a torta oldalára tapasztjuk.

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here