Habos mákos

Hirdetés

A habos mákos egy hagyományos, sokszor kipróbált sütemény recept,a mákos sütemény kedvelők kedvence,egyszerűen elkészíthető az érthető leírás alapján,képekkel.

Hozzávalók:

A tésztához:

-30 dkg finomliszt
-10 dkg porcukor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-1 db tojás
-15 dkg margarin
-pár csepp citromlé

A töltelékhez:
-20 dkg mák,darálva
-15 dkg cukor
-1 dl forró tej
-1 citrom héja

A tojáshabhoz:
-4 db tojásfehérje
-20 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk,Hozzáadjuk a tojást,a porcukrot és a szódabikarbónát amit kevés citromlével felfuttatunk.Jól összegyúrjuk,belenyújtjuk egy tepsibe (40*25 cm) és 180 C fokon,10 percig elősütjük(nem kell teljesen megsütni).Ha nagyobb tepsink van akkor nem kell a tepsi teljes méretére kinyújtani a tésztát.

Amíg a tészta sül elkészítjük a máktölteléket: felforraljuk a tejet a cukorral és a citrom héjával,ha forr levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a darált mákot.
A máktölteléket rásimítjuk a félig sült tésztára és vissza tesszük a sütőbe 5 percre.

A tojáshabhoz felverjük a tojásfehérjét a porcukorral és az így kapott kemény habot rákenjük a máktöltelékre majd vissza tesszük a sütőbe és alacsony hőfokon (160 C ) addig sütjük amíg a hab enyhén színeződik és keményedik, kb 10 perc.

Ha kihűlt,nedves késsel a kívánt méretre vágjuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here