Hófelhő süti

A hófelhő egy könnyű,habos sütemény,bármilyen alkalomra könnyen elkészíthető,kisebbik fiam kedvence,ezért gyakran elkészítem.
Hirdetés

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 2,5 dl víz
  2. 15 dkg zsír
  3. 15 dkg liszt
  4. 6 tojás
A krémhez:
  1. 1 liter tej
  2. 4 csomag vaníliás pudingpor
  3. 20 dkg margarin
  4. 20 dkg porcukor
  5. 2 dl habtejszín
  6.  2 csomag habfixáló
Elkészítés:
 
A vizet a zsírral felforraljuk,hozzáadjuk a lisztet,összekeverjük,majd hagyjuk hűlni.
Egyenként beledolgozzuk a 6 egész tojást,majd két részre osztjuk.
Kizsírozott,lisztezett tepsibe (nagy méretűbe) belesimítjuk egy kanál segítségével az egyik felét a tésztának,nem baj ha kicsit hézagos és 180 C fokon 20 percig sütjük.
Ne ijedjünk meg,sütés közben a tészta hullámos lesz.
A másik felét a tésztának ugyanígy megsütjük..
Két lapot kapunk.
Közben elkészítjük a krémet:a tejben megfőzzük a 4 pudingot majd hagyjuk kihűlni.
A margarint jól elkeverjük a porcukorral majd a kihűlt pudinghoz adjuk és jó krémesre kikavarjuk.
A tejszínt a habfixálóval jó keményre felverjük.
Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet,erre rásimítjuk a tejszínhabot és befedjük a másik lappal.
A tetejét jól megnyomkodjuk és hideg helyen pár órát vagy legjobb egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap meghintjük porcukorral vagy csokit öntetet csorgatunk rá (házilag is elkészíthető: 1 dl vizet 2 kanál cukorral és 3 kávéskanál kakaóporral sűrűre főzzünk).

Vizes késsel szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here