Hólabda

Hólabda

Hirdetés

A hólabda egy különlegesen finom és látványos kókuszos sütemény.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 7 tojás
  2. 7 evőkanál víz
  3. 14 evőkanál. liszt
  4. 14 evőkanál cukor
  5. 0,5 cs. sütőpor
  6. 0,5 cs. vaníliás cukor
  7. reszelt citromhéj

Krém:

  1.  4 dl tej
  2.  40 g vaníliás pudingpor
  3.  4 evőkanál cukor
  4.  4 dl tejszín
  5.  50 g kókuszreszelék

Külső kenéshez:

Ha marad a krémből, akkor azzal, ha nem marad, akkor felvert tejszín.

Tetejére olvasztott étcsokoládé.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,a többi hozzávalóval jól elkeverjük és legvégül a tojások habbá vert fehérjét óvatosan hogy ne törjön össze a hab.

180 C fokon,előmelegített sütőben piskótát sütünk belőle, kihűtjük, majd 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk belőle a hengereket.
Mindegyiket keresztben kettévágjuk,

A krémhez a pudingot megfőzzük majd amíg hűl  felverjük keményre a tejszínhabot.

A kihűlt krémbe keverjük először a kókuszreszeléket, majd a tejszínt.

Ebből 1 evőkanálnyit teszünk minden egyes fél hengerre, majd ráhelyezzük a másik fél hengert.

Ha sok krémünk marad akkor nem a felvert tejszínnel kenjük be  kívülről  hanem a belülre tett krémmel körbe kenjük.

Ezután kókuszreszelékbe görgetjük,

A tetejét egyenként megkenjük csoki mázzal.

Hólabda

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here