húsvéti sonkás kalács
Hirdetés

Húsvéti sonkás kalács

A húsvéti sonkás kalács nagyon egyszerűen elkészíthető sós finomság,vendégváró falatnak is kiváló.

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 60 dkg liszt
  2. 2 tk só
  3. 1 evőkanál cukor
  4. 1 tojás
  5. Kb 3 dl tej
  6. 2,5 dkg élesztő
  7. 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Töltelék:

  1. Asztali reszelt torma
  2. Megfőzött,kihűtött és felszeletelt sonka
  3. A sonka levében megfőzött, felszeletelt tojás
  4. Felkockázott lilahagyma vagy felkarikázott újhagyma

A tetejére:

  1. 1 tojás

Elkészités:

Kb 1 dl tejet meg langyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukorral felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sót,tojást,a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat, majd jól összegyúrjuk annyi tejjel hogy ne legyen ragacsos de jól formázható legyen, majd letakarva 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt lisztezett nyújtólapon elfelezzük.

Az egyik felet kb 40*25 cm es téglalap alakúra nyújtjuk majd a két szélét bevagdossuk kb 1 cm-enként.

A közepét megkenjük tormával, megrakjuk sonkával,tojással,hagymával.

A széléről a tésztacsíkokkat ráhajtjuk, egyet jobbról egyet balról.

A másik tésztát ugyanígy töltjük meg, majd tetejüket megkenjük felvert tojással.

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk és még 30 percig kelesztjük,majd 180 C fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Csak teljesen kihűlve szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here