Karácsonyi gyümölcskenyér

Hirdetés

A Karácsonyi gyümölcskenyér kitűnő finomság a Karácsonyi asztalra,de az adventi időszakban bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

  1. 15 dkg vaj vagy margarin
  2. 10 dkg cukor
  3. 2 egész tojás
  4. 7 evőkanál tej
  5. 20 dkg liszt
  6. 1 tasak vaníliás cukor
  7. fél tasak sütőpor
  8. 100 g aszalt gyümölcs

A tetejére:

  1. 5 dkg vaj vagy margarin
  2. 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat,a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.Jól elkeverjük majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket is.

Az őzgerinc formát sütőpapírral kibéleljük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát.

30-40 percig sütjük,tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült-e.

A sütőformából még melegen egy tálcára fordítjuk,lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tetejét megkenjük vajjal és meghintjük porcukorral.

 

 

 

 

 

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here