Karácsonyi gyümölcskenyér

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hirdetés

A Karácsonyi gyümölcskenyér nagyon finom csemege,szinte hiányozhatatlan a Karácsonyi fogásokból,kicsit költséges,de az íz mindenért kárpótol.

Hozzávalók:

  1.  15 dkg margarin
  2.  15 dkg cukor
  3.  0.5 csomag sütőpor
  4.  25 dkg finomliszt
  5. 4 db tojás
  6.  1 csomag vaníliás cukor
  7.  15 dkg aszalt gyümölcsök
  8.  5 csepp mandulaaroma
  9.  5 dkg marcipán (apró kockára vágva) (ha nincs otthon marcipánunk tehetünk bele darabolt étcsokit is vagy el is hagyhatjuk )
  10.  1 citromból nyert citromhéj
  11.  1 narancsból nyert narancshéj
  12.  2 ek rum

Elkészítés:

 A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, Hozzáadjuk a felkockázott marcipánt is
.

A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér vagy akár kuglófformába, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 40-50 percet.( tűpróba szükséges)

Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -nél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.

Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here