Kati tészta

Kati tészta

Hirdetés

A Kati tészta egy több lapból álló, kakaókrémes,lekváros sütemény,minden alkalomra megfelelő választás.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 0,5 kg liszt
  2. 3 evőkanál zsír vagy 20 dkg margarin
  3. 4 tojás sárgája
  4. 15 dkg cukor
  5. 1 tasak sütőpor
  6. 2 evőkanál tejföl
A krémhez:
  1. 20 dkg cukor
  2. 20 dkg margarin
  3. rum aroma
  4. 1 evőkanál kakaópor
  5.  2 -3 dl tej
A lapok közé:
  1. baracklekvár
A tetejére:
  1. 4 tojás fehérje
  2. 20 dkg cukor
  3. tortadara
Elkészítés:
 
A tésztához valókat jól összegyúrjuk,ha nagyon kemény tegyünk még hozzá tejfölt, majd 3 részre osztjuk,egyenként kinyújtunk és 180 C fokon,tepsi hátulján kisütjük.
A krémhez való margarint és cukrot jól kikeverjük.
Az egyik lapot darabokra törjük és annyi tejben amennyi épphogy ellepi megáztatjuk.
A megázott tésztához adjuk a rum aromát,kakaóport és végűl hozzáadjuk a margarinos pépet, majd jól összedolgozzuk.
Az egyik lapot megkenjük jó bőven baracklekvárral.
Majd erre rá simítjuk a krémet.

Ráhelyezzük a másik lapot, a tetejét megkenjük a tojásfehérjéből és cukorból vert kemény habbal, tetejére tortadarát vagy csokireszeléket szórunk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here