Kávés krémes

Kávés krémes

A Kávés krémes egy látványos és finom sütemény,minden alkalomra megfelelő.

Én először fiam névnapja alkalmából készítettem el,marcipán bevonattal,tejszínhabbal díszítve.

Gluténmentes változatát is elkészítettem,ezt egy külön receptben tettem közzé.

Hozzávalók:

A tésztához:

1. 350 g liszt
2. 100 g cukor
3. 2 evőkanál méz
4. 80 g margarin
5. 1 teáskanál szódabikarbóna
6. 2 evőkanál kakaó
7. 2 tojás

A krémhez:

1. 1 l tej
2. 3 csomag vaníliás pudingpor
3. 150 g margarin
4. 200 g porcukor
5. kb. 18 db babapiskóta
6. 100 ml kávé
7. 1 evőkanál rum

A díszítéshez:

1. porcukor

vagy különleges alkalmakra,marcipán massza,tejszínhabbal,egyedi díszítéssel.

Elkészítés:
1.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2.Vízgőz felett összemelegítjük a margarint, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó.
3.A tűzről levéve, hagyjuk langyosra hűlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.
4.Ha szükséges adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet.
5.Ketté vesszük és az egyiket tepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk majd 180 fokon 10 percig sütjük.


6.Ugyanezt tesszük a tészta másik felével.
7.A krémhez a pudingot a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
8.Hűtsük ki, majd az 1-2 evőkanál porcukorral habosra kevert margarinnal dolgozzuk össze.
9.Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk ki.


10.A krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk.


11.Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Ünnepi alkalmakra marcipán masszával borítom és az alkalomnak megfelelően díszítem.

Itt például a fiam névnapja alkalmából kedvenc autómárkájának jelével díszítettem.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here