Kekszszalámi

Kekszszalámi

A keksz szalámi egy sütés nélkül,könnyen elkészíthető finom édesség.

  1. 30 dkg háztartási keksz
  2. 1 kis üveg rumaroma
  3. 25 dkg porcukor
  4. 10 dkg vaj vagy margarin
  5. 1 evőkanál baracklekvár
  6. 5 dkg kakaópor
Elkészítés:
A kekszet apró szeműre összetördeljük. Leöntjük a rum aromával és egy félórát állni hagyjuk.
A porcukrot a vajjal jól elkeverjük, hozzáadjuk a kakaóport majd az egészet összekeverjük a keksszel. Ha híg lenne a tészta adjunk hozzá 1-2 evőkanál darált kekszet, ha túl kemény adjunk hozzá egy evőkanál baracklekvárt.
Sütőpapírra vagy fóliára tesszük a masszát és egy nagyobb vagy két kisebb rudat formálunk belőle.
Hideg helyen hagyjuk állni pár órát, amíg összeáll és szépen szeletelhető lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here