Kinder torta recept

Kinder torta recept

Hirdetés


Ezt az emeletes torta receptet Balázs fiam 18. születésnapjára készítettem.
Ha csak sima tortát csináltok akkor lehet választani, mivel a két emelet különböző krémekkel készült.
A torta elkészítése időigényes, szánjunk rá elegendő időt. A lapok sütését már előző napon kezdjük el, már csak azért is mert a torta lapoknak teljesen ki kell hűlni, csak ezután dolgozunk velük tovább.
De érdemes neki kezdeni, nem olyan nehéz mint amilyennek látszik és nagyon finom .

Hozzávalók(az alsó tortához, 28 cm es tortaformához):

  1. 6 tojás
  2. 6 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 6 evőkanál víz
  5. 2 evőkanál kakaópor
  6. 1/2 csomag sütőpor
Tejszínes krém:
  1. 5 dl tejszín
  2. 1 evőkanál méz vagy 2 evőkanál cukor
  3. 1 tasak zselatin
  4. 1 evőkanál vanília aroma
Csokoládé krém:
  1. 15 dkg étcsoki
  2. 10 dkg vaj vagy margarin
Bevonat:
  1. 20 dkg étcsoki
  2. 10 dkg margarin
  3. 1 evőkanál víz
  4. 1 evőkanál porcukor
Díszitéshez:
Ha körbe szeretnénk rakni a tortát akkor 42 db kinder tejszelet és 5 db kinder happy hippo, szatén szalag a megkötéshez
4 db kindertojás a tetejére

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készítsünk piskóta tortalapot a szokásos módon.
Majd vegyük ki a tortaformából és hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt vágjuk 2 fele hogy legyen 2 lapunk.
A tejszínes krémhez a hozzávalókat felezzük meg és külön-külön készítsük el,mert ha nagyon megdermed nem fogjuk tudni rákenni az utolsó réteg kréme.
Előbb a zselatint készítsük el a leírás szerint, majd verjük fel a tejszínt kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot vagy mézet, a vanília aromát és végül a majdnem kihűlt(de még nem kocsonyás) zselatint.
Az alsó lapot tegyük a már elkészített tortacsipkével díszített tányérra, vagy arra amiben tálalni fogjuk, kenjük rá a tejszínes krémet, majd tegyük hűtőbe dermedni.

 

Kinder torta krém

 

A csoki krémhez olvasszuk fel a darabokra tördelt csokit mikróban.
Ha már nem forró, csak langyos, adjuk hozzá a margarint és keverjük krémesre.
vegyük ki a tortát a hűtőből és kenjük rá a csoki krémet

 

Csoki torta krém

 

Tegyük vissza a hűtőbe és várjuk meg amíg megdermed, majd készítsük el a tejszínes krém másik felét és ha megdermedt a csoki krém kenjük rá a tortára majd fedjük be a második tortalappal.

Elkészítjük a bevonatot:

a vizet a cukorral felforraljuk , hozzáadjuk az étcsokit, felolvasztjuk benne majd hozzáadjuk a margarint is.
Ezzel a mázzal megkenjük a torta tetejét amíg még meleg és folyik,nem baj ha csorog az oldalára is.

 

Megkenjük a tortát mázzal

 

 A mázzal kenjük meg az oldalát is mert ehhez jobban tapadnak majd a kinder tejszeletek.
Nekem hosszabb volt a csoki szelet a tortánál ezért mindegyiknek levágtam a végéből 1 cikket, majd körberaktam közbe iktatva egy egy happy hippo-t is(nem muszáj de akkor 6 tejszelettel többet vegyünk).Végül megkötjük a szalaggal hogy tálalásig ne hulljanak le.
Ha nem akarunk emeletes tortát akkor díszitsük a tetejét ketté vágott kinder tojással és kész vagyunk.
Tálalásig mindenképp hűtőben kell tartani!!!!
Ha tovább csináljuk az emeletet is akkor ezt a tortát akkor sütjük ki mikor a nagyot,egyiket a másik után.
Én egy 20 cm es torta formában csináltam az emeletet de lehet akármilyen méretüben csak kisebb legyen az alsótól.
Hozzávalók: 
  1. 3 tojás
  2. 3 evőkanál cukor
  3. 6 evőkanál liszt
  4. 1 púpozott evőkanál kakaópor
  5. 1/2 csomag sütőpor
A krémekhez:
  1. 0,75 liter habtejszín
  2. 15 dkg étcsoki
  3. 15 dkg fehércsoki
  4. 15 dkg tejcsoki
A tetejére:
  1. tortabevonó
  2. vagy a fenti tortánál elkészített bevonat.
A krémeket kezdjük el előző nap elkészíteni, vagy pedig hagyjunk elég időt a hűtésre, néhány órát.
A tésztához valókból piskóta torta lapot készítünk, majd kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt ketté vágjuk.
A tejszínt három felé osztjuk és egyenként megfőzzük benne a krémeket.
0,25 l tejszínt oda teszünk főni majd a beletördelt étcsokit megolvasztjuk benne és simára keverjük.
Ugyanígy készítjük el a másik két félét is.

 

 

Másnapig hűtőbe rakjuk.

Másnap:

elővesszük a tejcsokikrémet, robotgéppel habosra verjük.
Ha önálló tortát készítünk akkor az alsó tortalapot tálcára helyezzük és megkenjük a krémmel, majd hűtőbe rakjuk dermedni.
Ha az emeletes tortát készítjük akkor az alsó torta tetejére rögzítjük addig amíg még híg a csoki öntet a tetején hogy kissé hozzá ragadjon, majd rákenjük a tejcsokis kémet.

 

 

Hűtőbe rakjuk amíg elkészítjük az fehér krémet, ugyanúgy mint az előzőt, majd ezt is rásimítjuk a tortára, végül az étcsokis krémmel ugyanígy járunk el.
A végén rá tesszük a felső tortalapot és tortabevonóval vagy az alsó tortánál elkészített csoki öntettel leöntjük.

Tetejét kinder tojással díszítjük.

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here