Kockás marcipántorta

Kockás marcipántorta

Hirdetés

Ezt a kockás marcipántortát anyukám szülinapjára készítettem,igen látványos és nagyon finom.

 

Hozzávalók:

 

Sárga piskótához:

  1. 3 tojás
  2. 12 dkg cukor
  3. 12 dkg liszt
  4. 3 teáskanál olaj
  5.  csipet só
  6. 1 tasak vaníliás cukor
A piros piskótához:
  1. 3 tojás
  2. 12 dkg cukor
  3. 12 dkg liszt
  4. 3 teáskanál olaj
  5. csipet só
  6. 1 tasak vaníliás cukor
  7. 1 teáskanál piros ételszínező
A vaníliakrémhez:
  1. 2 tasak vaníliás pudingpor
  2. 6 dl tej
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 200 ml habtejszín
  5. 2 tasak habfixáló
  6. 1/2 kávéskanál vanília aroma
A díszítéshez:
  1. 500 g marcipánmassza
  2. marcipán rózsák, levelek, tetszés szerinti figurák
Elkészítés:
 
A piskótához szét választjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót, vaníliás cukrot és a végén a tojások fehérjéből felvert habot óvatosan belekeverjük.
A kikent tortaformában 25-30 percig 180 C fokon tűpróbáig sütjük.
A piros piskótát ugyanúgy készítjük el csak még a tojáshab belekeverése előtt hozzáadjuk az ételszínezéket.
A piskótákat hagyjuk kihűlni.
Amíg sülnek a piskóták elkészítjük a vaníliakrémet:a tejhez hozzáadjuk a cukrot és megfőzzük benne a pudingokat, majd félre tesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz , belekeverjük a vanília aromát, ezután jó krémesre kikeverjük.
A kihűlt piskótákat keresztben ketté vágjuk.

Ha van süti vágó karikánk akkor azzal 2 különböző méretű korongot vágunk mindegyikből. Ha nincs akkor keresünk egy megfelelő méretű tányért vagy bögrét aminek segítségével körbe vághatjuk.

Ezután egymásba rakjuk a különböző színű karikákat, az élüket kenjük meg a vanília krémmel.
Ha megvan az első réteg kenjük meg jó bőven a vanília krémmel.

Rétegezzük tovább amíg van a piskóta karikákból mindig ellentétes színnel kezdve.

A végén kenjük meg a tetejét is és az oldalát is a maradék vaníliakrémmel.

Tegyük hűtőbe a tortát 20-30 percre.
Addig a marcipán masszát gyúrjuk át porcukorral hintett deszkán vagy szilikon lapon és nyújtsuk ki vékony kerek lappá.

Vegyük ki a tortát a hűtőből és simítsuk rá a marcipán lapot. A fölösleget éles késsel vágjuk le.

Tetszés szerint és ünnepnek megfelelően díszítjük.

Kockás marcipántorta

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here