Lilahagymás pogácsa

Lilahagymás pogácsa

Hirdetés

A lilahagymás pogácsa egy különleges ízű,sós sütemény,kiválóan alkalmas zsúrokra,partikra,ünnepekre.

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt
  2. 1 púpos evőkanál zsír (ha van akkor libazsír)
  3. 1 dl tej
  4. 1 kávéskanál cukor
  5. 40 g élesztő
  6. 1 tojás
  7. 2-3 dl tejföl
  8. 3 teáskanál só
  9. zsír a kenéshez
  10. 2-3 fej lilahagyma
A tetejére.
  1. 1 tojás

 

Elkészítés:

 
A lilahagymát felkockázzuk,kevés zsíron megfuttatjuk és félre tesszük.
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót meg a felfuttatott élesztőt,jól eldolgozzuk,majd kinyújtjuk,megkenjük vékonyan zsírral és megszórjuk a lila hagymának a felével.
Ezután hajtogatjuk következő képen:
a tészta egyik oldalát behajtjuk feléig majd ráhajtjuk a másik oldalát,a felső részt lehajtjuk a tészta feléig,ráhajtjuk az alját.
Kilisztezett tálban 1 órára hűtőben pihentetjük.
Ezután újra kinyújtjuk,vékonyan megkenjük zsírral,megszórjuk a lilahagyma maradékával majd újra hajtogatjuk és pihentetjük 1 órát hűtőben.
A sütőt 180 C fokra melegítjük.
A tésztát lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tetejét késsel bevagdossuk,majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

Tepsire helyezzük a pogácsákat,tetejüket felvert tojással megkenjük és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Lilahagymás pogácsa

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here