Lúdláb szelet
A lúdláb szelet nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom sütemény.Bármilyen alkalomra elkészíthető,kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
Hozzávalók egy 23*39 cm es tepsihez
A tésztához:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg darált dió
A krémhez:
- 4 dl tej
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 tojás
- 22,5 dkg cukor
- 22,5 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4,5 dkg kakaópor
A tetejére:
- 100 g tortabevonó
Elkészítés:
A darált diót kissé megpirítjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a pirított diót, majd sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában, 150 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, hagyjuk hűlni, majd két lappá vágjuk.
Addig elkészítjük a krémet:
A tejbe keverjük a lisztet, a tojást és jól összefőzzük, amíg kicsit sűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
A margarint kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a vanília cukrot.
Ha teljesen kihűlt a fehér krém,hozzáadjuk a csokis krémhez és jó habosra keverjük.
A krémet betöltjük a lapok közé.
A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, majd rákenjük a sütemény tetejére,
Ék alakban szeleteljük.