Lúdláb szelet

Lúdláb szelet

A lúdláb szelet nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom sütemény.Bármilyen alkalomra elkészíthető,kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Hozzávalók egy 23*39 cm es tepsihez 

A tésztához:

  1. 4 tojás
  2. 16 dkg cukor
  3. 16 dkg liszt
  4. 3 evőkanál víz
  5. 1 csomag sütőpor
  6. 2 dkg kakaópor
  7. 5 dkg darált dió
A krémhez:
  1. 4 dl tej
  2. 4 púpozott evőkanál liszt
  3. 1 tojás
  4. 22,5 dkg cukor
  5. 22,5 dkg margarin
  6. 2 csomag vaníliás cukor
  7. 4,5 dkg kakaópor
A tetejére:
  1. 100 g tortabevonó
Elkészítés:
 
A darált diót kissé megpirítjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a pirított diót, majd sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában, 150 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, hagyjuk hűlni, majd két lappá vágjuk.
Addig elkészítjük a krémet:
A tejbe keverjük a lisztet, a tojást és jól összefőzzük, amíg kicsit sűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
A margarint kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a vanília cukrot.
Ha teljesen kihűlt a fehér krém,hozzáadjuk a csokis krémhez és jó habosra keverjük.

A krémet betöltjük a lapok közé.

 

A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, majd rákenjük a sütemény tetejére,
Ék alakban szeleteljük.
Lúdláb szelet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here