Mákos guba

Hirdetés

A mákos guba egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető mákos és habos sütemény,bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  1. 12 db vajas kifli
  2. 1 liter tej
  3. 3 tojássárgája
  4. 10 dkg vaj
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 15 dkg darált mák
  7. 15 dkg cukor
  8. 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  9. 1 citrom reszelt héja

A krémhez:

  1. 4 dl tej
  2. 1 csomag vaníliás pudingpor
  3. 3 evőkanál cukor
  4. 1 evőkanál vanília aroma vagy 2 tasak vaníliás cukor
  5. 15 dkg vaj

A tetejére:

  1. 3 dl habtejszín
  2. 1 tasak habfixáló

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk.

A tejet és a vajat összemelegítjük.

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral,a vaníliás cukorral,majd a tejhez adjuk és besűrítjük,majd hozzáadjuk a mákot,a citromhéjat és a szegfűszeget és ráontjuk a kiflikre.

A megázott kifliket beleöntjük egy kivajazott kapcsos formába,majd 180 C fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük a tejbe.Hagyjuk kihűlni,majd habosra keverjük a vajjal.

A krémet rásimítjuk a mákos guba tetejére,majd hűtőbe rakjuk pár órára.

Ezután levesszük róla a kapcsos formát.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük,majd feldíszítjük vele a mákos gubát.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here