Mákos krémes

Mákos krémes

Hirdetés

A mákos krémes sokak nagy kedvence,bármilyen alkalomra,egyszerűen elkészíthető sütemény.

 
Hozzávalók:
 
A mézes lapokhoz:
 
  1. 25 dkg liszt
  2. 10 dkg cukor
  3. 1 evőkanál méz
  4. 5 dkg margarin
  5. 1 tojás
  6. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  7. 1 evőkanál tej
A mákos piskótalaphoz:
  1. 20 dkg cukor
  2. 15 dkg liszt
  3. 1 tojás
  4. 1,5 dl tej
  5. 5 dkg olvasztott margarin
  6. 1/2 tasak sütőpor
  7. 15 dkg darált mák
A krémhez:
  1. 5 dl tej
  2. 2 csomag vaníliás pudingpor
  3. 25 dkg margarin
  4. 15 dkg cukor
A tetejére:
  1. porcukor
Elkészítés:
A mézeslap hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk és tepsi hátán 180 C fokon 2 lapot sütünk belőle.

Közben a piskóta hozzávalóit összekeverjük és kikent tepsiben 180 C fokon kisütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük majd ha kihűlt a puding, hozzá adjuk és jó simára kidolgozzuk.
Összerakjuk a lapokat.
Először egy mézes lapot teszünk alulra, megkenjük a vanília krém felével, majd rátesszük a mákos piskótalapot, a krém másik felét rásimítjuk és végül a második mézes lappal befedjük.
Pár órát állni hagyjuk, porcukorral meghintjük a tetejét és tetszés szerinti szeletekre vágjuk.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here