Mandarinos madártej torta

Mandarinos madártej torta

Hirdetés

A mandarinos madártej torta egy különleges ízű finomság azoknak akik kedvelik mind a krémes,mind a gyümölcsös ízeket.

Hozzávalók:

A piskótához:

  1. 6 tojásfehérje
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 1 tasak sütőpor

 

A krémhez:

  1. 6 tojássárgája
  2. 1 csomag vaníliás pudingpor
  3. 2 evőkanál liszt
  4. 6 dl tej
  5. 200 g porcukor
  6. 200 g margarin

 

Tetejére:

  1. 2 dl habtejszín
  2. mandarin
  3. kandírozott mandarin vagy narancs

Elkészítés:

A sütőport belekeverjük a lisztbe.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.

A lisztet lazán beleforgatjuk.

Egy kerek (24 cm-es) tortaformát vagy egyéb(szív alakú) hasonló méretű formát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát.

Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük.

4 dl tejet felforrósítunk.

Egy lábasba öntjük a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját, a vaníliás pudingport, és a lisztet.

Feltesszük a tűzre, hozzáöntjük a forró tejet és folytonos keveréssel sűrűre főzzük.

Hagyjuk hűlni, de közben néha megkeverjük.

A puha margarint a porcukorral habosítjuk, majd a kihűlt tojáskrémet (nem baj, ha még egy kicsit langyos) apránként hozzáadjuk, miközben a géppel keverjük.

A megsült piskóta aljáról lehúzzuk a papírt, kettévágjuk, az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük és ráöntjük a krém ¾ részét.

Rátesszük a másik lapot és a tetejét is bekenjük a krémmel.

Egy keveset hagyunk az oldalára is.

Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük.

A tejszínt felverjük és tetszés szerint díszítjük a tetejét tejszínhabbal és mandarinnal.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here