Meggyes ananászos vaníliakrémes torta
Hirdetés

Meggyes,ananászos vaníliakrémes torta

A meggyes,ananászos vaníliakrémes torta egy különleges ízvilágú torta, az édes savanyú ízek harmonikus kombinációja.

Hozzávalók egy 24 cm es tortaformához:

A tésztához:

  1. 5 tojás
  2. 5 evőkanál cukor
  3. 5 evőkanál liszt
  4. 1 tasak sütőpor
A meggykrémhez:
  1. 1 nagy üveg (800 g) meggybefőtt vagy 800 g magozott meggy
  2. 8 evőkanál búzadara
  3. 3 evőkanál cukor
A vaníliakrémhez:
  1. 8 dl tej
  2. 3 csomag vaníliás pudingpor
  3. 6 evőkanál cukor
  4. 25 dkg margarin
  5. 1 doboz darabolt ananász konzerv
A tetejére:
  1. 250 ml habtejszín
  2. 2 tasak habfixáló
  3. ananász konzerv maradéka
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és óvatosan a tojások habbá vert fehérjét.

Ezután a tortaformába öntjük és kb 20 perc alatt kisütjük,tűpróbával ellenőrizzük.

Közben elkészítjük a meggykrémet.
A hozzávalókhoz öntjük a meggylevet majd sűrűre főzzük.
Egy botmixerrel pépesítjük.
Még melegen rákenjük a megsült piskótára.
A vaníliakrémhez oda tesszük főni a tejet a cukorral, majd megfőzzük benne a pudingporokat.
Ha kihűlt, hozzá keverjük a margarint,jó krémesre kidolgozzuk,hozzáadjuk az ananász konzerv felét,amit kisebb darabokra vágunk és a meggykrém tetejére simítjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a tetejére simítjuk.
A tetejét habrózsákkal és ananász darabkákkal díszítjük.
Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here