Méteres szelet

A méteres szelet nagyon látványos és finom sütemény, ajánlatos 1 nappal korábban elkészíteni, akkor érnek szépen össze az ízek.

Hozzávalók:

 
A tésztához:
  1. 12 darab tojás
  2. 12 evőkanál cukor
  3. 12 evőkanál liszt
  4. 1 sütőpor
  5. 2-3 evőkanál kakaópor
A krémekhez:
  1. 2 tasak különböző színű pudingpor (piros és zöld)
  2. 6 dl tej
  3. 40 dkg porcukor
  4. 40 dkg margarin
A tetejére:
  1. 2 tábla tortabevonó (2*100 g)
Elkészítés:
 
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájához adjuk a maradék 10 evőkanál cukrot és habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Hirdetés

A sütőt előmelegítjük 180 c fokra.
Két egyforma méretű sütőformát kikenünk (30*11 cm).
A tészta felét beleöntjük az egyik formába.
A maradékba belekeverjük a 3 evőkanál kakaóport, óvatosan hogy ne törjük össze a habot és a másik sütőformába öntjük.

30 perc alatt (tűpróba ! ) készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémeket.
3 dl tejben megfőzzük az egyik pudingpórt, majd a másik 3 dl tejben a másik színűt.Ha nem elég intenzívek a színek használjunk egy pár csepp ételszínezéket. Ha nem kapunk zöld színű pudingport, használhatunk vanília ízűt amibe keverünk egy pár csepp zöld ételszínezőt.
20-20 dkg margarin habosra keverünk 20-20 dkg porcukorral külön-külön .
Ha teljesen kihűltek a pudingok, a margarinos masszával jól elkeverjük.
A kisült tésztákat kiborítjuk a sütőformából, megvárjuk amíg kihűlnek, majd egyforma szeletekre szeleteljük.

Ezután kezdjük az összerakást.Fogunk egy kakaós szeletet, megkenjük jó vastagon az egyik színű krémmel, hozzáragasztunk egy világos színű piskóta szeletet, majd ismét egy kakaós szelet következik a másik színű krémmel. addig folytatjuk amíg össze nem ragasztottuk mindet. Ha van olyan hosszú tálcánk amire egy sorban fér az egész (ettől lesz méteres ), akkor arra rakjuk össze.

A tortabevonókat felolvasztjuk a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd bevonjuk vele a süti
tetejét.

Másnapig hideg helyre rakjuk, majd egy éles késsel ferdén szeleteljük.

Tejszínhabbal kínálva még finomabb.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here