Hozzávalók:

(tepsiméret 30*40 cm)

A mézes krémes egy finom,krémes sütemény,bármilyen alkalomra megfelelő,az ünnepi asztalra is kiváló.

A tésztához:
  1. 20 dkg porcukor
  2. 2 tojás
  3. 6 dkg margarin
  4. 3 evőkanál olvasztott méz
  5. 5 evőkanál tej
  6. 2 kávéskanál szódabikarbóna (vagy 1 csomag mézes süteményhez való fűszerkeverék sütőporral)
  7. 60 dkg liszt
  8. csipet só
A krémhez :
  1. 7 dl tej
  2. 7 evőkanál búzadara
  3. 1 vaníliás cukor
  4. 20 dkg margarin
  5. 25 dkg porcukor
  6. 1 citrom
  7. baracklekvár ( a házi a legjobb)
Csokimázhoz:
  1. 6 evőkanál porcukor
  2. 2 evőkanál kakaópor
  3. 5 evőkanál víz
  4. 1 evőkanál olaj
  5. 10 dkg margarin
Elkészítés:
Előbb elkészítjük a krémet hogy legyen ideje kihűlni.
A 7 dl tejben megfőzzük a búzadarát, azután hagyjuk hűlni.
A tésztához való porcukrot,a tojásokat, a margarint, az olvasztott mézet, a tejet és a sót tűzhelyen összemelegítjük forrásig, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát (vagy a mézes sütemény fűszerkeveréket).Jól összedolgozzuk,majd lisztezett munkalapon 4 egyforma részre osztjuk.

A sütőt 180 C fokra felmelegítjük.
A darabokat egyenként vékony lappá nyújtjuk és zsírozott tepsi hátán egyenként megsütjük.

A lapok 5 perc alatt kisülnek.
Ha kisültek a lapok hűlni hagyjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét, a vaníliacukrot és végül a kihűlt grízes krémmel jó habosra keverjük.

Megtöltjük a lapokat. A legalsó lapot kenjük meg vastagon a krém felével.

Erre tegyük rá a második lapot.Ezt kenjük meg vastagon baracklekvárral.A leggjobb a házi baracklekvár mert nem folyik ki.

Erre rárakjuk a harmadik lapot, majd vastagon megkenjük a krém maradékával, ezt befedjük a negyedik lappal. Az így elkészített sütemény tetejére tegyünk nehezéket (vágódeszkára egy jó nehéz lábost) és legalább 12 órát állni hagyjuk . Ezalatt a süteményt átjárják az ízek és szépen megpuhul.
A csokimázhoz főzzük össze a vizben a porcukrot és a kakaóport, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint,jól elkeverjük amíg teljesen felolvad, majd az olajat is hozzáadjuk, jól elkeverjük és azonnal a süti tetejére kenjük.
Ha megkeményedett a csokimáz szeleteljük tetszés szerint.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here