Mézeskalács

Mézeskalács

Hirdetés

Mézeskalács recept sok van, nekem is van jó pár. Mégis mind közül ez a legjobb, sokat kísérleteztem amíg ez össze jött.Ez olyan hogy azonnal fogyasztható, nem kell várni napokig amíg puhul. Viszont erre is igaz hogy minél tovább áll annál puhább és finomabb lesz.Ezért is érdemes Karácsony előtt 2 héttel elkészíteni.

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

  1. 70 dkg liszt
  2. 10 dkg étkezési keményítő (ha ez nincs akkor liszttel pótolhatjuk)
  3. 1 csomag sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
  4. 20 dkg porcukor
  5. 15 dkg margarin
  6. 125 g  méz
  7. 4 evőkanál tej
  8. 1 tasak vanília cukor
  9. 2 tojás
Az írókához:
  1. 1 tojásfehérje
  2. 20 dkg porcukor
  3. 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
  4. 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A mézet, a margarint, a porcukrot, a vanília cukrot és a tejet egy lábasban felmelegítjük azután lehűtjük.
A liszthez hozzáadjuk a keményítőt, a mézeskalács fűszerkeverékes sütőport és a tojásokat.Jól elkeverjük majd hozzáadjuk a mézes keveréket és ezzel jól kidolgozzuk (amíg a táltól elválik).
A tésztát elfelezzük majd lisztezett munkalapon előbb az egyik darabot kinyújtjuk kb 3 cm vastagságúra.Ne legyen túl vékony mert akkor nagyon kiszárad és kemény lesz.
Sütiszaggatóval kiszúrjuk majd a maradékot újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.
Ha a tészta első fele elfogyott, a másikkal ugyan így járunk el.

Szilikonnal bélelt tepsibe vagy sütőpapírra szépen elrendezzük.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra (légkeverésesnél elég a 160 C fok).
10 perc alatt arany barnára sütjük. Ne süssük túl mert kiszárad.
Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük az írókát.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, közben hozzáadjuk a keményitőt, a citromlevet és annyi porcukrot hogy elég folyékony legyen az íráshoz de ne folyjon szét.
Beletöltjük egy habzsákba vagy torta díszítőbe és a  kívánt mintával körbe rajzoljuk a mézeskalácsokat.
Ha még langyos a sütőnk tegyük be a mézeskalácsokat egy rácsra hogy a tojáshab hamarabb megszáradjon .
Azonnal fogyasztható vagy sütőpapírral bélelt sütidobozban sokáig eltartható.

Mézeskalács

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here