Narancs torta recept

Narancs torta

Hirdetés

Ez a narancs torta nagyon egyszerűen elkészíthető,sütés nélkül,bármilyen alkalomra,ünnepi asztalra is kivalló,díszítve tejszínhabbal vagy anélkül is finom.

Hozzávalók:

 

  1. 4-5 db narancs
  2. 15-20 db babapiskóta
  3. 1 dl narancslé(ami lehet frissen facsart vagy dobozos)
  4. 6 db tojássárgája
  5. 9 evőkanál cukor
  6. 2,5 dl forró tej
  7. 2 csomag vaníliás cukor
  8. 1 csomag zselatin
  9. 4 dl tejszín

Elkészítés:

1 darab narancsot jól megmosunk dörzsi szivaccsal,és lereszeljük a héját.A narancsokat meghámozzuk,felszeleteljük karikára és 2 evőkanál cukorral meghintjük,majd 2 órán át állni hagyjuk lefedve,ezután a levét leszűrjük.6 darab tojássárgáját kikeverjük a cukorral,fehéredésig,majd felöntjük a forró tejjel,a vaníliás cukrot és a reszelt narancs héjat hozzáadjuk,majd addig főzzük amíg puding állagú lesz.Amíg hűl elkészítjük a zselatint.0,5 dl vízben elkeverjük a zselatint,majd felmelegítjük majdnem forrásig,aztán félre tesszük hűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.Ha kihűlt a vaníliás krém összekeverjük a zselatinnal és a tejszínnel,Egy nagyon finom krémet kapunk.Egy kerek tálat (lehet jénai vagy bármilyen gömbölyű forma tál,kb 26 cm-es) folpackkal kibélelünk és a lecsöpögtetett narancs karikákkal körbe rakjuk,ráteszünk egy réteg krémet,majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát,majd még egy réteg krémet amit ismét egy réteg babapiskótával fedünk.Az egészet lefedjük folpackkal és egy éjszakára hűtőben tartjuk.másnap egy tálcára borítjuk, a fóliát leszedjük róla és már kész is.Tetszés szerint díszíthetjük is tejszínhabbal.

 

 

Narancs torta recept

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here