Narancsos pisztáciás piskóta tekercs

Hirdetés

A narancsos,pisztáciás piskóta tekercs egy különleges ízű finomság mely az ünnepi asztalra is kiváló,ha valami különleges ízre vágyunk.

Hozzávalók: (2 tekercshez)

A tésztához:

  1. 12 tojás
  2. 30 dkg cukor
  3. 30 dkg liszt
A krémhez:
  1. 2 narancs
  2. 10 dkg pisztácia (tisztítva)
  3. 3 csomag vaníliás pudingpor
  4. 9 dl narancsos üdítő
  5. 9 evőkanál cukor
  6. 200 ml habtejszín
  7. 3 tasak habfixáló
Elkészítés:
 
A tésztához valókból 2 darab piskótát készítünk úgy hogy külön külön készítjük el a fele mennyiségből. A 6 tojást kikavarjuk a 15 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 15 dkg lisztet és 180 C fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 percig sütjük.
Ha kisült nedves konyharuhára borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk hűlni.

Ugyanígy elkészítjük a másikat is.
Amíg hűlnek a piskóták megfőzzük a pudingokat a narancsos üdítőben és a cukorral, majd hűlni hagyjuk.
A pisztáciát megőröljük.
A narancsokat megpucoljuk, eltávolítjuk a cikkekről is a hártyát és apró darabokra vágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, ha szükséges adjunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Ha kihűlt a puding keverjük hozzá a tejszínt, a narancsot és az aprított pisztácia felét.Jó habosra keverjük.

Ha kihűltek a piskóták tekerjük ki és töltsük meg a krémmel. Tekerjük vissza és kenjük meg a piskóta tetejét is kevés krémmel, majd szórjuk meg a megmaradt pisztáciával.

Hagyjuk állni pár órát, majd szeleteljük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here