Nero szelet

Nero szelet (nagy tepsihez : 37*32 cm)

Hirdetés

A Nero szelet nagyon finom és látványos sütemény.A színes lapok miatt és a baracklekvár töltelék miatt ez is a gyerekek kedvence.

 

Hozzávalók:

  1. 30 dkg cukor
  2. 30 dkg margarin
  3. 1 citrom leve és reszelt héja
  4. 45 dkg liszt
  5. 12 tojás
  6. 1 tasak sütőpor
  7. 1 evőkanál kakaópor
  8. 1 evőkanál piros ételszínezék
  9.  nagy üveg sárgabaracklekvár
A tetejére:
  1. 100 g tortabevonó
  2. 1 kávéskanál olaj
Elkészítés:
 
A mennyiségeket a baracklekváron, a kakaóporon és az ételszínezéken kívül 3 fele osztjuk. Mindegyikből egy egy lapot sütünk a következő képen:
A 4 tojást habosra keverjük a 10 dkg cukorral, Hozzáadunk 10 dkg olvasztott margarint, a citromlé és héj harmadát, aztán hozzáadagoljuk a 15 dkg lisztet amiben elkeverünk 1 csapott kiskanálnyi sütőport.
A második így elkészített masszába keverjük a kanál kakaóport, a harmadikba pedig a piros ételszínezéket
A lapokat 180 C fokon,sütőpapírral bélelt tepsiben, egyenként megsütjük.

 

Ha kihűltek a lapok baracklekvárral egyenként megkenjük és egymásra rakjuk.
Ekkor még a süteményünk nem lesz túl magas, ne ijedjünk meg , ahogy áll és magába szívja a lekvárt úgy fog egyre magasabbra nőni.
A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a kanál olajat és azonnal a süti tetejére simítjuk.
Ezután 2-3 órát hagyjuk állni,amíg a süti szépen felnő, majd szeleteljük.

Nero szelet

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here