Non plusz ultra

Non plusz ultra

Hirdetés

A non plusz ultra egy nagyon népszerű apró sütemény,kis ügyességet igényel az elkészítése,viszont kevés alapanyag szükséges hozzá.

Hozzávalók:

  1. 30 dkg liszt
  2. 25 dkg margarin
  3. 3 tojássárgája
  4. 1 csomag vaníliás cukor
  5. 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A habhoz:

  1. 3 tojás fehérje
  2. 25 dkg porcukor

Az összerakáshoz:

  1. baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal jól összedolgozzuk,hozzáadjuk a tojássárgákat,a vaníliacukrot és egy a szódabikarbónát.Jól összedolgozzuk,majd kinyújtjuk fél cm vastagra és kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőtepsire sorba rakjuk.

A tojásfehérjéből és porcukorból habot verünk,nem lesz túl kemény,inkább krémes,kissé folyékony.Habzsákba töltjük és mindegyik korongra nyomunk egy kis halmot a habból.

150 C fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb15-20 percig sütjük,amíg a tészta átsül és a hab megkeményedik a tetején.

Ha kihűltek összeragasztunk kettőt baracklekvárral.

Non plusz ultra

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here