Hirdetés

Oreo torta

Az oreo torta nagyon látványos,bármilyen formában,egyszerűen elkészíthető,különösebb gyakorlatot nem igényel.

Hozzávalók:
A tésztához:

  1. 4 tojás
  2. 20 dkg cukor
  3. 4 evőkanál kakaópor
  4. 2 evőkanál olaj
  5. 15 dkg liszt
  6. 1 tasak sütőpor
A krémhez:
  1. 25 dkg mascarpone
  2. 20 dkg porcukor
  3. 4 dl habtejszín
  4. 1 tasak zselatin (20 g)
  5. 20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
  1. 1,5 dl habtejszín
  2. 6 db oreo keksz
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A tortához valókat jól összekeverjük, majd bélelt tortaformába ( 28 cm), 15-20 perc alatt kisütjük.

A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson leírt módon, majd hűlni tesszük.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt zselatint, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt.
A 20 dkg oreo kekszet összetörjük és hozzáadjuk a krémhez.

 

A kihűlt tortát kettévágjuk és megkenjük a krém háromnegyedével, rárakjuk a tortalap másik felét és megkenjük a maradék krémmel úgy hogy a széleit is befedje.

A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, rákenjük a torta tetejére, majd a 6 db félbevágott keksszel díszítjük.

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here