Oroszkrém torta
Az oroszkrém tortát kisebbik fiam 15.szülinapjára készítettem először. Mivel már elsőre is jól sikerült,bátran neki vágtam más alkalmakkor is.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 500 ml habtejszín
- 1 csomag zselatin vagy 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál vanília aroma vagy 2 tasak vaníliás cukor
- 250 ml tejszín
- 2 tasak habfixáló
- szeletelt mandula
- aszalt gyümölcs vagy őszibarack konzerv ( a képen aszalt áfonya látható)
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük majd a kihűlt sárga krémhez adjuk és ezzel jó habosra keverjük.
A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krém felével, befedjük a tortalap másik felével és ezt megkenjük a maradék krémmel.Hagyjunk egy keveset az oldalára is.A torta oldalát körbe tapasszuk szeletelt mandulával, majd a tetejét tejszínhabbal és aszalt gyümölccsel díszítjük.