Oroszkrém torta

Oroszkrém torta

Hirdetés

Az oroszkrém tortát kisebbik fiam 15.szülinapjára készítettem először. Mivel már elsőre is jól sikerült,bátran neki vágtam más alkalmakkor is.

Hozzávalók:

 
A tésztához:
  1. 6 tojás
  2. 12 dkg liszt
  3. 12 dkg cukor
  4. 1 sütőpor
  5. 1 evőkanál citromlé
A krémhez:
  1. 5 tojás
  2. 15 dkg cukor
  3. 500 ml habtejszín
  4. 1 csomag zselatin vagy 1 tasak vanília ízű pudingpor
  5. 1 evőkanál vanília aroma vagy 2 tasak vaníliás cukor
A díszitéshez:
  1. 250 ml tejszín
  2. 2 tasak habfixáló
  3. szeletelt mandula
  4. aszalt gyümölcs vagy őszibarack konzerv ( a képen aszalt áfonya látható)
Elkészítés:
 
A tojásokat szét választjuk,a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját a cukorral fehéredésig kikavarjuk majd hozzáadjuk a citromlével felpezsegtetett sütőport, a lisztet végül a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk hogy ne törjön.
180 C fokra előmelegített sütőbe, kikent tortaformában, tűpróbáig sütjük.

 

Amíg sül a tortalap elkészítjük a krémet.A tojásokat a cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a pudingpórt (ha ezt használunk zselatin helyet), a vanília aromát vagy cukrot, majd gépi habverővel jól elkeverjük.
Kis lábasban vizet forralunk amíg gőzölni kezd, majd a krémet gőz fölött addig keverjük a habverővel amíg sűrűsödik.
Ha zselatint használunk a sűrítéshez akkor azt 1 dl vízben felforrósítjuk, kicsit kihűtjük majd hozzáadjuk a vaníliakrémhez, megvárjuk amíg kihűl majd dermedésig hűtőbe tesszük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük majd a kihűlt sárga krémhez adjuk és ezzel jó habosra keverjük.

A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krém felével, befedjük a tortalap másik felével és ezt megkenjük a maradék krémmel.Hagyjunk egy keveset az oldalára is.A torta oldalát körbe tapasszuk szeletelt mandulával, majd a tetejét tejszínhabbal és aszalt gyümölccsel díszítjük.

Oroszkrém torta

 

Hirderések

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here